Over ons

Edu-World is een educatieve uitgeverij en expert in de ontwikkeling van onderwijsmethoden en educatieve software. Onze kennis stellen we ook ter beschikking aan organisaties met een educatieve doelstelling. Lees en bekijk hier ons verhaal.

Edu-World leeromgevingen

Onze kennis van ontwerpen garandeert producten die diepgang en betrokkenheid realiseren. Of het nu gaat om het realiseren van een educatief concept, cursus of training, informatiebulletin of lesbrief, een complete leerlijn of methode, samen maken wij uw ideeën werkelijkheid.

Inhoudsvol

Inhoudsvolle leeromgevingen ontwikkelen, dat is onze expertise. Er moet met plezier geleerd worden. Persoonlijke ontmoeting is de sleutel om dit te realiseren. Onze aanpak motiveert tot zelfstandig (na)denken en brengt mensen in beweging.

Actief en betrokken

De basis voor onze leeromgevingen is de actieve dialoog tussen leraar, leerlingen en inhouden. Een afwisselend en speels repertoire aan leerhandelingen zet aan tot actieve betrokkenheid.

Praktijkproef

Al onze leeromgevingen zijn praktijkproef. Ons netwerk van scholen en de enthousiaste samenwerking met leraren en leerlingen geeft de garantie dat alles wat wij ontwikkelen eerst in de praktijk getest wordt.

Marketing

U kent ons niet? Dat kan kloppen. Dure en gelikte marketing is niet wat bij ons past. Liever worden we beoordeeld op de kwaliteit van onze producten. Ook werken we liever met gepassioneerde scholen dan dat we gaan voor de grote massa.

Van idee tot product

Voor ieder project wordt een team aangesteld Het team van Edu-World, ontwikkelaars van Brain2Trainvan vaste medewerkers en freelancers met wie we al jarenlang samenwerken.

Zo hebben we onderwijskundig ontwerpers, een eigen vormgever en redacteur, frontend- en backendprogrammeurs, illustratoren en wanneer gewenst een drukkerij die ook de distributie van papieren producten kan verzorgen.

Van idee tot product, we doen alles onder een dak. Mooi en effectief werk leveren, dat is waar we goed in zijn.

Bert Kalkman over Edu-World

innovatie

Edu-World leraar

Alles voor de les met één klik bij de hand en beschikbaar voor het digibord.

meer info

Digitaal platform

Edu-World leerling

Gebruiksvriendelijke digitale omgeving met informatie, opdrachten en (oefen)toetsen.

lezen / mediawijsheid

News2Learn

Eigentijdse methode begrijpend lezen, kijken en luisteren én mediawijsheid in een.  

meer info

Begrijpend lezen studievaardigheden 

Brain2Train

Zelfstandig oefenprogramma voor begrijpend lezen en studievaardigheden in een. Te gebruiken naast de begrijpend leesmethode. Biedt een complete leerlijn studievaardigheden. 

meer info

natuur & techniek

Wondering the World

Onderzoeken, ontdekken en ontwerpen, dat hoort bij natuur- en techniekonderwijs. Leer hoe  principes uit de natuur de basis vormen voor techniek. 

meer info

Aardrijkskunde

Travelling the World

Ga op reis, verken de wereld dichtbij en ver weg en ontdekt hoe fascinerend deze is.

geschiedenis

Corrie4Kids

Verdiep je in de Tweede Wereld Oorlog met het lespakket over de Nederlandse verzetsvrouw Corrie ten Boom. 

meer info

geschiedenis

Sliedrecht4Kids

Met dit lespakket komt de lokale geschiedenis van Sliedrecht in de Middeleeuwen tot leven.

meer info