Technische vereisten

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Edu-World moeten er aan een aantal (technische) vereisen voldaan worden. U vindt op deze pagina hierover meer informatie. Ook kunt u testen of uw browser voldoet aan de technische vereisten.

Benieuwd of uw browser modern genoeg is? Voer de browserscan uit! browser controleren

Benodigdheden

In de ideale lesomgeving maakt Edu-World gebruik van twee losse apparaten. Op het scherm van het eerste apparaat (digibord) worden de beelden getoond. Het tweede apparaat (bij voorkeur een tablet) is de digitale lerarenhandleiding, waarop de leraar zijn les geeft en waarmee hij het scherm van het eerste apparaat (digibord) kan aansturen. Hiervoor zijn een aantal zaken nodig:

ConfiguratieScherm 1 (digibord)Scherm 2 (handleiding)
twee onafhankelijke apparatentwee los van elkaar staande apparaten een onafhankelijk digibord - een PC met monitor (niet gekoppeld aan een digibord)
- een laptop
- een tablet
- een smartphone
digibord met los PC schermdigibord met twee schermen digibord gekoppeld aan een PC een PC met extra monitor (geen splitter)
beamer met laptopapparaat met twee schermen beamer gekoppeld aan een laptop het laptopscherm
beamer zonder monitorbeamer zonder monitor beamer gekoppeld aan een PC (zonder extra scherm) geen tweede scherm

Deze opstelling is niet mogelijk: u dient over twee schermen te beschikken.
apparaat met 2 schermen via een splitterapparaat met twee schermen en een splitter beamer/digibord verbonden via een splitter aan de PC los scherm verbonden via een splitter aan de PC

Deze opstelling is niet mogelijk: een splitter zorgt ervoor dat op beide schermen hetzelfde wordt getoond. Het is dus niet mogelijk om op het ene scherm de digibord viewer weer te geven en op het andere scherm de handleiding.

Inloggen Brain2Train

Bepaalde informatie op deze website is alleen beschikbaar voor geregistreerde basisscholen. Hiernaast kunt u inloggen, met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen. U kunt ook inloggen met uw Edu-World account. Gratis account aanvragen »

wachtwoord vergeten?
sluiten